• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
 
Kolić.jpg

OPG Kolić

Jarmina

OPG Kolić prostire se na 65 hektara poljoprivrednog zemljišta od čega je 38,44 hektara intenzivnih nasada jabuka svih sorti jabuka koje se mogu pronaći na domaćem tržištu. 

Nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva je Miroslav Kolić, koji je od srednjoškolskih dana u djelatnosti poljoprivrede. Intezivno se počinje baviti poljoprivredom od 2006. godine kada postaje nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva nastavljajući obiteljsku tradiciju u djelatnosti voćarstva. OPG Kolić pojedinčano je najveći član Organizacije, a kompletna proizvodnja certificirana je GlobalG.A.P. normom. 

OG Branković

Kruševica

Nositelj gospodarstva je Branko Branković koji je nastavio proizvodnju koju je započeo njegov otac Andrija prije 43 godine.

Proizvodna površina je 18,5 hektara jabuka i 7 hektara višanja.

 

Godišnje Brankovići proizvedu nešto više od 60 tona višanja te oko 1000 tona jabuka.

 

GlobalG.A.P.: da

FB.jpg

PRIMORAC - zajednički obrt za P.T.U.

Vođinci

PRIMORAC zajednički obrt za poljoprivredu trgovinu i usluge koji se nalazi u Vođincima osnovan je 1998 godine i započeo proizvodnju jabuke i breskve na tada svega 2 ha. Nositelj gospodarstva je Vinko Primorac.  Kako su godine odmicale tako se i ovaj obrt razvijao i danas ima zasađeno 30,2 ha isključivo jabuke. Na ovom imanju intenzivno se proizvode sorte: Gala,Jonagold, Zlatni delišes, Crveni delišes, Breaburn, Fuji i Cripps Pink.
Jabuka je sađena u gustom sklopu 3,40 x 0,8 m, što osigurava da na jednom hektru bude 3500 sadnica jabuke što je osnovni preduvjet za visoke i stabilne prinose. Ono što još pridonosi visokom i stabilnom prinosu na ovom gospodarstvu je i kvalitetni sadni materijal koji nabavljaju iz Italije, zaštita od nepovoljnih klimatskih uvjeta, navodnjavanje, kvalitetna prihrana i pravovremena zaštita od bolesti i štetnika. Za zaštitu od nepovoljnih klimatskih uvjeta imaju protugradne mreže na više od 50% nasada, a kroz Europske fondove u sljedeće 3 godine planiraju povući sredstva i staviti kompletnu proizvodnju pod protugradne mreže kako bi osigurali svoje prinose. 
Cjelokupna proizvodnja jabuke odvija se pod GlobalG.A.P. certifikatom koji jamči kvalitetu proizvoda te omogućava izvoz robe i u ostale zemlje Europske unije.

primorac jabuke 2.jpeg
primorac imanje 2_edited_edited.jpg
Suvremeni_vocnjak_1.jpg

Vrtovi voća & Sava park

Katoličko Selišće

Ova uspješna priča počinje u 2011. godini kad se rađa ideja o podizanju trajnih nasada jabuke i pokretanju proizvodnje te na taj način oživljavanja područja odnosno zapuštenih parcela gdje su se nekad nalazili voćnjaci u okviru PPK Zagreb u području Moslavine u općini Velika Ludina. Od tada pa do danas podignuto je 30-tak ha suvremenog voćnjaka jabuka što samostalo, što u suradnji s partnerima.

 

Voćnjaci se nalaze u Moslavini na području općine Velika Ludina. Šire područje Moslavine ima izuzetno povoljan potencijal za voćarsku proizvodnju s obzirom na klimu i tlo, a i to je jedan od razlog što su na ovim terenima bile značajnije površine pod jabukom u okviru bivšeg Poljoprivredno prehrambenog kombinata Zagreb.

 

GlobalG.A.P.: da

IMG-20191205-WA0000.jpg

OPG Antun Rukavina

Bjelovar

Ideja na kojoj se temelji današnji OPG pojavila se jos davne 1971. godine, kada su Antunovi roditelji posadili prve jabuke. Proizvodnju je nastavio 2000. godine kad je osnovan današnji OPG ANTUN RUKAVINA.

Lokacija: Voćnjak se nalazi na granici Koprivničko-Križevačke i Bjelovarsko Bilogorske županije, općina sv. Petar Čvrstec, sjedište OPG-a je Bjelovar.

GlobalG.A.P.: da

Veličina proizvodnje: 13,5 Ha
Sorte jabuka: Idared, Granny smith, Zlatni delišes, Crveni delišes, Jonagold.

OPG Željko Ledinski

Kovačevac

OPG Ledinski Željko bavi se poljoprivrednom proizvodnjom na obiteljskom imanju u selu Kovačevcu, općina Rovišće, u Bjelovarsko bilogorskoj županiji na površini od cca 15 ha. Imanje se prostire na obroncima Bilogore.

 

Glavni proizvodi na imanju su voće, cvjeće, božićna drvca, voćne rakije, med, a baviom se i vinogradarstvom i šumarstvom. Nasadi jabuke pokriveni su sustavom protugradne mreže, a cjelokupna proizvodnja certificirana je GlobalG.A.P. sustavom. 

 

Od prošle godine na nekoliko hektara započeo je i sa uzgojem eko jabuke. 

PXL_260615_11012845.jpg_edited.jpg
129090.jpg
129089.jpg
dobroo.jpg

OPG Marin Dobročinac

Tovarnik

Obitelj Dobročinac 2003. godine podiže prvi hektar voćnjaka jabuke, a 2004. godine nasadi su prošireni na površinu od 3,8 hektara.

 

Voćnjak se nalazi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u mjestu Tovarnik, na obroncima Fruške gore, na lokaciji Banovina.

 

U voćnjaku je dominantna sorta Idared, a zastupljene su i sorte Zlatni delišes, Gloster, Granny Smith, Topaz i Breaburn. 

Godišnja proizvodnja je između 120 i 150 tona.

KRIŽANAC - zajednički obrt za poljodjelstvo

Vođinci

Nositelji gospodarstva su Marija i Hrvoje Križanac.

Priču je započeo otac Mijo 1998. godine tada na svega dva hektara.

Proizvodnja se danas odvija na 10,3 hektara, i u potpunosti je pokrivena GlobalG.A.P. certifikatom.

 

Gospodarstvo uskoro kreće u nove investicije.

 

Sorte: Gala, Cripps Pink

krizanac.jpg

BUDIMCI

Budimci

Glavno sjedište u:

Bana J. Jelačića 213, 31432 Budimci

 

Tvrtka Budimci d.o.o. prva 2 hektra podiže 2011.godine u Osječko-baranjskoj županiji u mjestu Budimci, gdje se poslije proširuje na još 7,4 ha.

2016. godine u Dardi otkupljuju stari voćnjak i sade nove hektre u Dardi te dolaze do površine od 16,83 ha.

Ukupna površina broji 26,26 ha, od toga 24,25 ha jabuke i 2,01 kruške.

 

Sorte:  Gala, Zlatni delišes, Crveni Delišes, Jonaprinc WIltons, Granny Smith, Idared,
 

IMG-20210201-WA0019.jpg
Andrija.jpeg

Kruševica

OPG Jabuka - AB

AB logo.jpeg

OPG Jabuka - AB je osnovan 2020. godine.

Andrija Branković najmlađi je član organizacije. Nastavio je obiteljsku tradiciju bavljenja voćarstvom koju je započeo djed Andrija te uzgaja jabuke na 4,5 hektara. Uz jabuku, uzgaja i višnje sorte oblačinska, na površini od 5.6 hektara.
Plan za OPG Jabuka AB su dodatne investicije u modernizaciju voćnjaka.

 

Sorte:  Idared, Granny Smith, Golden delicious i Red jonaprince.

Nositelj gospodarstva je Damir Lučić, diplomirani inženjer agronomije, oženjen, otac petero djece.
 

OPG ima 2,5 ha nasada jabuka pod mrežom i s navodnjavanjem te 1,2 ha ekološkog nasada lijeske. Osim proizvodnje jabuke, OPG Damir Lučić proizvodi i vlastite voćne sokove.

 

Sorte:  Gala, Golden delicious, Fuji.

Novo Čiče

OPG Damir Lučić

Damir Lučić_edited.jpg

OPG Marko Kudec

Hodošan

Voćnjak jabuka obitelji Kudec posađen je 1994., a 2017. obiteljsko gospodarstvo od oca Ivana preuzima sin Marko.
OPG Kudec Marko ima 11.4ha jabuka opremljenog sustavom za navodnjavanje ""kap po kap"", protugradnom mrežom i anti-frost sustavom.
Posljednjih godina značajna sredstva uložena su modernizaciju nasada i mehanizacije u svrhu poboljšanja kvalitete proizvoda i optimizacije proizvodnje.

Sorte: Red Jonaprince, Jonagored, Golden Delicious, Idared, Braeburn, Fuji i Granny Smith.
 

Marko Kudec_edited.jpg
PTO Florina 3.jpeg

PTO Florina

Vođinci

PTO Florina sa sjedištem u Vođincima, Vukovarsko-srijemska županija, posluje od 1997. godine.

Nositelj obrta je Marko Križanac, mag. ing. agr., koji posao preuzima od oca Mije.
Gospodarstvo se s godinama povećavalo te danas ima 7,18 ha nasada jabuke koji su pokriveni sustavom protugradne mreže i navodnjavanjem, a cjelokupna poizvodnja certificirana je GlobalG.A.P. sustavom.


Sorte: Gala, Cripps Pink, Breaburn.