top of page
Search
JabukaHR

HRT radio : Emisija za selo i poljoprivredu

U radijskoj emisiji HRT-radio upravitelj poljoprivredne organizacije Luka Cvitan istaknuo je neke od trenutnih i budućih odluka vezanih za poslovanje PZ JabukaHR. Gospodin Cvitan iznio je kako organizacija na hrvatskom tržištu djeluje sa 19 članova + 10tak proizvođača koji imaju status pridruženog člana, što je ukupno 350 ha poljoprivrednog zemljišta pod kulturom jabuke.


Organizacija nudi razne koristi ali isto tako članovi moraju ispuniti svoje obaveze. Svojim članovima PZ JabukaHR organizira transport od voćnjaka do mjesta hladnjače, omogućuje prostor skladištenja, uslugu kalibriranja, sortiranja te u konačnici plasmana na tržište, a na članovima je samo proizvesti što kvalitetniji proizvod. Jabuke od članova se kalibriraju po sortama i klasi, tako da svaki član naše organizacije dobiva istu cijenu za svaki sortiment odnosno klasu.


Gospodin Cvitan ove godine je odlučio dodatno posvetiti pažnju i omogućiti našim zadrugarima zaštitna sredstva koja su potrebna za uzgoj jabuka, a pojedini proizvođači su prešli sa komercijalnih na gnojiva sa eko certifikatom.



Organizacija gleda u budućnost i teži ka investiranju u svoje vlastite infrastrukture, g. Cvitan je ispričao kako PZ JabukaHR iznajmljuje prostor i opremu koja je već starija, organizacija teži ka vlastitom prostoru i opremi i nada se kako će Ministarstvo pomoći, te u budućnosti ćemo imati svoj prostor sa kapacitetom od 15 do 20 tona robe.

Razne teme vezane za poljoprivrednu organizaciju poslušajte u navedenom linku dolje. Intervju o ovoj temi poslušajte na 0:31 do 0:46 minuta.




58 views0 comments

Comments


bottom of page