top of page
Search
  • JabukaHR

PZ JabukaHR na CROAGRO

CROAGRO – međunarodni sajam poljoprivrede, poljo-opreme i mehanizacije u Zagrebu, na prostoru Zagrebačkog velesajma.Gospodarski list d.d. i Zagrebački velesajam d.o.o. u zajedničkoj suradnji odlučili su obnoviti tradiciju poljoprivrednog sajmovanja u glavnom gradu Hrvatske i od 05.- 08. prosinca 2019., organizirati CROAGRO – međunarodni sajam poljoprivrede, poljo-opreme i mehanizacije u Zagrebu, na prostoru Zagrebačkog velesajma.


PZ JabukaHR predstavljala je zadrugu proizvođača jabuke u Hrvatskoj i promociju božićne ponude jabuka za Kaufland, a upravitelj zadruge predstavio je neke od izazova i planova za budući razvoj proizvodnje jabuke:


"Proizvodnja jabuka je godinama bila fokusirana isključivo na kvantitetu, ali smo od ove godine kompletan fokus usmjerili na kvalitetu proizvodnje, prvenstveno zbog izlaza na inozemna tržišta. Već sljedeće godine očekujemo preko 2.000 tona sorte Gala. Naša organizacija trenutno ima proizvodnju na gotovo 250 hektara i gorući problem je skladišni prostor. Trenutno smo u zakupu, ali počinjemo razmišljati o izgradnji ili kupnji vlastitih skladišnih kapaciteta.", izjavio je Luka Cvitan u svom pozdravnom govoru na CROAGRO.


41 views0 comments

Comentarios


bottom of page